pátek 16. prosince 2016

Čočková s fazolemi a bramborami



                Hustým polévkám se u nás říkalo přesnídávkové. Já je s oblibou vařím dětem jako hlavní chod "odlehčovacího dne" nebo k večeři. Zasytí totiž i tatínka.


4 porce
30 minut

1 menší cibule
1 velká mrkev
4 brambory
2 hrsti červené čočky
200g červených vařených či sterilovaných fazolí
1 kuřecí BIO bujón
1PL másla
cca 1l vody

         Na másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli a přisypeme k ní nahrubo nastrouhanou mrkev. 
         Krátce restujeme, aby mrkev pustila šťávu. 
         Přidáme brambory nakrájené na kostičky, osmahneme a zalijeme vroucí vodou. 
         Do polévky vhodíme červenou čočku a bujón a vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Trvá to asi 10 minut.                Před koncem necháme v horké polévce ohřát fazole a můžeme servírovat.