Išlské dortíčky
Tento recept jsem jednou objevila v časopise a od té doby nepeču jinak. Letos s malou obměnou v podobě špaldové mouky a kokosového cukru.
cca 60 slepených kusů
40 minut + odležení
210g špaldové hladké mouky
140g másla
70g mletého kokosového cukru
1 vejce
30g mletých ořechů (dala jsem vlašské)
20g kakaa
špetka skořice
1 vanilkový puding
250ml mléka
120g másla
sladidlo dle chuti
* pro dospělé kapku rumu
50g vysokoprocentní čokolády
1PL kokosového oleje
půlky mandlí na ozdobu
Vypracujeme těsto, které dáme do lednice odpočinout. Poté ho vyválíme na plát o síle zhruba 5mm a vykrajujeme libovolné tvary (slzičky, kolečka, čtverce...). Pečeme na pečícím papíru při 180 stupních 10-15 minut.
Po zchladnutí slepíme krémem, namáčíme do čokoládové polevy a zdobíme mandlí.
Na krém si uvaříme z mléka a vanilkového prášku hustý puding, který osladíme dle chuti. Do vychladlého zašleháme máslo a můžeme spojovat (uvedené množství stačí na dvojnásobnou dávku těsta).
Polevu připravíme tak, že čokoládu spolu s kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni.