úterý 13. prosince 2016

Išlské dortíčky



                  Tento recept jsem jednou objevila v časopise a od té doby nepeču jinak. Letos s malou obměnou v podobě špaldové mouky a kokosového cukru.


cca 60 slepených kusů
40 minut + odležení

210g špaldové hladké mouky
140g másla
70g mletého kokosového cukru
1 vejce
30g mletých ořechů (dala jsem vlašské)
20g kakaa
špetka skořice

1 vanilkový puding
250ml mléka
120g másla
sladidlo dle chuti
* pro dospělé kapku rumu

50g vysokoprocentní čokolády
1PL kokosového oleje

půlky mandlí na ozdobu

         Vypracujeme těsto, které dáme do lednice odpočinout.              Poté ho vyválíme na plát o síle zhruba 5mm a vykrajujeme libovolné tvary (slzičky, kolečka, čtverce...).                    Pečeme na pečícím papíru při 180 stupních 10-15 minut.
         Po zchladnutí slepíme krémem, namáčíme do čokoládové polevy a zdobíme mandlí.
         Na krém si uvaříme z mléka a vanilkového prášku hustý puding, který osladíme dle chuti. Do vychladlého zašleháme máslo a můžeme spojovat (uvedené množství stačí na dvojnásobnou dávku těsta).
         Polevu připravíme tak, že čokoládu spolu s kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni.