Kokosky
Cukroví ze dvou ingrediencí? Že to nejde? Tak to zkuste. ;)
25ks
30 minut
200g kokosu
130g rozpuštěného medu
4PL vody
špetička růžové himalájské soli
Kokos, med, vodu a sůl promícháme.
Mokrýma rukama cpeme hmotu do odměrky na kávu (přibližně do poloviny jejího obsahu), opatrně vyjmeme a pokládáme na pečící papír (já si odměrku vždy před každým dalším kouskem namočila v teplé vodě, aby mi šly kokosky snadněji vyloupnout ven).
Pečeme při 170 stupních na ventilátor zhruba 15 minut (zkrátka až jsou na povrchu krásně zlaté).
Sundáváme z plechu po dokonalém zchladnutí.
* S kokoskami manipulujte opatrně, přece jen neobsahují žádné máslo či mouku jako pojivo a záleží jen na stupni propečení, jak moc budou drolivé.
Příště přidám trochu kokosového oleje nebo bílek.
* Originální recept zde:
http://veg-ethique.blogspot.cz/2014/12/jednoduche-kokosky.html