Tvarohový bezlepkový beránek
Jako každý rok jsem před svátky tvrdila, že letos nepeču, a jako každý rok jsem se nechala ukecat. Ale pod podmínkou, že si beránka upeču podle sebe. Trochu jsem se bála, aby bezlepková varianta chutnala i koledníkům, ale když mini verze zmizela ještě zatepla, nějak mě ty obavy přešly. :)
90minut
3 vejce
150g změklého másla
150g kokosového cukru
200g vaničkového tvarohu
250g bezlepkové mouky
1KL prášku do pečiva
1 bio citrón
špetka růžové himalájské soli
Máslo vyšleháme spolu s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, šťávu a kůru z citrónu a mouku prosátou s práškem do pečiva.
Do vzniklé husté směsi opatrně zapracujeme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Formu vymažeme máslem a vysypeme (já použila pomleté bezlepkové piškoty). Do spodního dílu lžící rozprostřeme těsto a přiklopíme druhou částí.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů zhruba 50 minut.
* Těsto mi vyšlo na střední + malou formu beránka, takže určitě vystačí i na tu velkou.