úterý 4. dubna 2017

Zelný závin



                  Efektní, chutné a velmi rychlé slané občerstvení, když už nevíte, čím návštěvu překvapit. Navíc tyto ingredience můžete mít doma pořád.


2 záviny
30-40 minut

500g listového těsta
2 cibule
1 vejce na potření
500g červeného sterilovaného zelí (používám v sáčku od firmy Efko, nemusí se již dochucovat)
kmín
popř. růžová sůl
řepkový olej

            Na oleji dozlatova opečeme posekanou cibuli, přidáme okapané zelí, krátce orestujeme a dle chuti případně osolíme.
            Listové těsto rozdělíme napůl. Každou část rozválíme na pomoučeném vále do obdélníku, doprostřed nandáme polovinu vychladlého zelí a zarolujeme. Totéž uděláme z druhou polovinou. 
            Obě nohavice přeneseme na plech s pečícím papírem, pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.                       Pečeme při 180 stupních na ventilaci zhruba 20 min do zlato-hněda.

            * Pokud chcete závin ještě více vyšperkovat, přidejte k zelí na kostičky nakrájenou kvalitní šunku či slaninu.