úterý 9. května 2017

Červená čočka se špenátem a cuketou



      Naše oblíbená rychlá večeře v novém kabátku, vhodná i při protikvasinkové dietě.


4 porce
30 minut

1 hrnek červené čočky (350ml)
2 hrsti listového špenátu
1 malá cuketa
1 velká cibule
2PL řepkového oleje
drcený kmín
sušený česnek
růžová himalájská sůl
plátek másla (nemusí být)


        Na oleji necháme zesklovatět nadrobno posekanou cibuli.
        Přidáme k ní na kostičky nakrájenou cuketu (neoloupanou) a překrájené listy špenátu.
        Osolíme, okořeníme kmínem a česnekem (klidně použijte čerstvý, ale jen malý stroužek) a dusíme pod poklicí za občasného míchání 5-10 minut, až je cuketa na skus.
        Mezitím si uvaříme v dvojnásobném množství vody čočku (je hotová za 5-7 minut).
        Slijeme ji a přimícháme k zeleninové směsi.         Společně promícháme a můžeme na zjemnění přidat plátek másla.
        Servírujeme např. s vejcem.