Červená čočka se špenátem a cuketou
Naše
oblíbená rychlá večeře v novém kabátku, vhodná i při protikvasinkové dietě.
4 porce
30 minut
1 hrnek červené čočky (350ml)
2 hrsti listového špenátu
1 malá cuketa
1 velká cibule
2PL řepkového oleje
drcený kmín
sušený česnek
růžová himalájská sůl
plátek másla (nemusí být)
Na oleji
necháme zesklovatět nadrobno posekanou cibuli.
Přidáme k
ní na kostičky nakrájenou cuketu (neoloupanou) a překrájené listy špenátu.
Osolíme,
okořeníme kmínem a česnekem (klidně použijte čerstvý, ale jen malý stroužek) a
dusíme pod poklicí za občasného míchání 5-10 minut, až je cuketa na skus.
Mezitím
si uvaříme v dvojnásobném množství vody čočku (je hotová za 5-7 minut).
Slijeme
ji a přimícháme k zeleninové směsi. Společně
promícháme a můžeme na zjemnění přidat plátek másla.
Servírujeme
např. s vejcem.