pátek 19. února 2016

Cuketový makovník



Odpoledne jsem dostala od manželovy mamky jednu extra velkou cuketu a bylo jasné, že večer se bude péct bábovka. Když jsem pak ve špajzu hledala žitnou mouku, objevila jsem zbytek mletého máku a nápad byl na světě.

příprava: 15min
pečení: 40min

2 hrnky žitné hladké mouky
2 hrnky strouhané oloupané cukety bez semínek
¾ hrnku cukru krupice
¾ hrnku mletého máku
¾ hrnku oleje
1 hrnek mléka
3 vejce
1 prášek do pečiva
špetka soli
2 lžíce pikantní marmelády (použila jsem višňovou)

Všechny suroviny smícháme dohromady a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180 stupních 40min.
Před podáváním necháme vychladnout a servírujeme posypané moučkovým cukrem.