pátek 19. února 2016

Pečený čaj se slivovicí



Tento čaj pro dospělé hřeje rovnou dvakrát.

2kg ovoce (1kg švestek, 4 velká jablka, 1 pomeranč, 1 broskev)
šťáva ze 2 citronů
1kg cukru (z toho 4 skořicové cukry, zbytek krupicový)
4 celé skořice
5 badyánů
hrstka hřebíčku
vanilkový lusk zbavený semínek
1dcl domácí slivovice

Ovoce jsem nakrájela na malé kostičky (pomeranč a jablka jsem oloupala), dala na velký plech s vysokým okrajem, aby mělo ovoce dost místa, pokladla a posypala kořením, polila citronovou šťávou slivovicí a zasypala cukrem.
Pekla jsem při 200 stupních nejprve 15min, promíchala a pak ještě dalších cca 15min, než začala směs bublat. Hned jsem plnila do skleniček a otočila dnem vzhůru na 5min, aby chytlo víčko.