čtvrtek 30. června 2016

Měkké banánové sušenky



                Zítra odjíždíme na týdenní dovolenou, a tak je třeba zredukovat zásoby lednice a jiných potravin. Při tomto "úklidu" jsem narazila i na přezrálé banány a to byl impuls, abych se konečně pustila do banánových cookies z časopisu Albert. Jako vždy jsem se neudržela a recept trochu pozměnila, takže sušenky jsou opravdu vytuněné.


35ks
30 minut

3 velké zralé banány
2PL tahini
2KL mleté skořice
200g jemně mletých ovesných vloček s klíčky
1 velká hrst sekaných kešu
1 velká hrst rozinek
1 velká hrst sekaných datlí
špetička růžové soli

           Banány oloupeme a rozmixujeme na hladkou kaši, přidáme zbylé suroviny a směs necháme asi 10 minut odpočívat, než se rozpálí trouba. 
           Poté tvoříme lžičkou hrudky, které klademe na plech s pečícím papírem, a lehce je "zplácneme" do tvaru cookies. Pečeme na 180 stupňů dozlatova zhruba 10-15 minut. Necháme zcela vychladnout.
           * Sušenky jsou měkké, sladké, bez cukru, vajec, mléka a pokud použijete pohankové vločky, získáte i bezlepkové mlsání.