Pohanková srdíčka s ganache krémem
Opět jedna vydařená spolupráce s Mirkou Parkánovou. Její recept na pohankové linecké jsem spojila s úžasnou chutí čokoládového krému ganache z knihy Je libo kousek dortu?...
24 slepených ks
30 minut+odležení
160g pohankové hladké mouky+ na podsyp
100g másla
50g sladidla (použila jsem javorový sirup)
1/2 vanilkového lusku
100g vysokoprocentní čokolády
50ml smetany ke šlehání
Z vanilkového lusku vyškrábeme semínka a smícháme je s ostatními ingrediencemi (prázdný lusk nevyhazujte, přidejte ho do dózy s cukrem a vytvoříte si tak domácí vanilkový cukr).
Vzniklé těsto vložte do lednice na cca hodinu.
Poté ho rozválejte na sílu zhruba 5mm, vykrájejte srdíčka a pečte na pečícím papíru ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 8 minut.
Slepujte krémem, který připravíte takto.
Čokoládu rozlámejte na menší kousky a přelijte vroucí smetanou na šlehání. Vymíchejte dohladka a nechte chladnout, dokud krém nezíská požadovanou konzistenci, se kterou se Vám bude dobře pracovat.
Slepené cukroví dejte odpočinout do chladu.
* V případě ganache krému se používá poměr čokoláda ku smetaně 2:1.