Pusinky
Úžasné pusinky, u kterých je mi jedno, že jsou z bílého cukru. Receptík od Ola Kopová a z knihy Je libo kousek dortu?
2 plechy
120 minut
125g bílků
210g cukru krupice
40g vanilkového cukru
Bílky smícháme s cukrem a v misce nad vodní lázní za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poznáme to tak, že hmota zprůhlední a mezi prsty nic nedře (je třeba trochu opatrnosti,abyste si vejce neuvařili).
Jakmile je cukr rozpuštěný, hmotu přendáme do vyšší nádoby a šleháme na nejvyšší rychlost do zchladnutí. Vznikne hustý sníh, který špičkuje a neteče.
Naplníme zdobící sáček a tvoříme na pečící papír pusinky.
Sušíme při 70-80 stupních zhruba hodinku.
* Bílky s cukrem lze jednoduše nakombinovat také v poměru 1:2 ve prospěch cukru.
** Tvaru růže docílíte pomocí zdobící špičky Wilton 2D