čtvrtek 8. prosince 2016

Pusinky



         Úžasné pusinky, u kterých je mi jedno, že jsou z bílého cukru. Receptík od Ola Kopová a z knihy Je libo kousek dortu?

2 plechy 
120 minut

125g bílků
210g cukru krupice
40g vanilkového cukru

             Bílky smícháme s cukrem a v misce nad vodní lázní za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poznáme to tak, že hmota zprůhlední a mezi prsty nic nedře (je třeba trochu opatrnosti,abyste si vejce neuvařili). 
            Jakmile je cukr rozpuštěný, hmotu přendáme do vyšší nádoby a šleháme na nejvyšší rychlost do zchladnutí. Vznikne hustý sníh, který špičkuje a neteče. 
            Naplníme zdobící sáček a tvoříme na pečící papír pusinky. 
            Sušíme při 70-80 stupních zhruba hodinku.

            * Bílky s cukrem lze jednoduše nakombinovat také v poměru 1:2 ve prospěch cukru.
           ** Tvaru růže docílíte pomocí zdobící špičky Wilton 2D