Puding s chutí karamelu
Ondrášek má delší dobu problémy se zažíváním, a protože už jsme s paní doktorkou bezradné, doporučila nám omezit mléčné výrobky, aby se střevní trakt mohl dát do kupy. Tak vaříme z vody. Vlastně ne tak docela.
Nečekejte to nic světoborného, prostě puding z rostlinného mléka, ale velice mile mě překvapila ta karamelová chuť, pravděpodobně způsobená kokosovým cukrem. A baští to kupodivu celá rodinka.
3 porce
20 minut
200ml
rýžovo-mandlového mléka (Tesco)
70g strouhaného kokosu
1
vanilkový puding
2-3PL
kokosového cukru
strouhaná čokoláda na ozdobu
Protože jsem doma měla jen zbytek rýžovo-mandlového mléka, připravila jsem rychle ještě domácí kokosové mléko.
Kokos jsem dala do mixéru, dolila přibližně 300ml vody a mixovala asi 3 minuty. Nechala jsem stát 5 minut a pak opět promixovala.
Přes plátýnko jsem mléko přecedila a doplnila k rýžovo-mandlovému. (Pokud je třeba, dolijte vodou, potřebujeme dohromady 500ml výsledné tekutiny, ve které puding uvaříme.)
Ve 1/3 mléka jsem rozmíchala vanilkový puding, zbylé mléko jsem spolu s kokosovým cukrem přivedla k varu.
Za stálého míchání jsem do vroucího mléka nalila rozpuštěný prášek a povařila 2 minuty.
Horké jsem nalila do skleniček a nechala ztuhnout, poté se puding chladil ještě přes noc v lednici.
Skleničku s pudingem jsem chvíli nahřála v horké vodě, přiklopila talířkem, obrátila a nakonec třesoucí se kopeček posypala nastrouhanou čokoládou.
* Pokud máte doma jiné rostlinné mléko, klidně ho použijte.