středa 15. listopadu 2017

Tvarohový ,,zebra" dortík



          Tahle pruhovaná dobrota nás prostě baví. Že ji ještě neznáte? Nejvyšší čas ji vyzkoušet!


4-8 porcí
60 minut

500g nízkotučného tvarohu
4PL bílého jogurtu
4PL javorového sirupu
1 vanilkový bezlepkový puding
3 vejce
2 PL kakaa
1KL vanilkové pasty či burbon vanilky

           Tvaroh vyšleháme spolu s jogurtem, sirupem, vejci a vanilkovým pudingem. 
           Směs rozdělíme na polovinu, do jedné přimícháme kakao, do druhé vanilku.
           Dortovou formu o průměru 17 cm vysteleme pečícím papírem.
           Do středu formy pak vrstvíme vždy dvě lžíce těsta, přičemž střídáme barvy dokud nám zbývá hmota. 
           Pečeme při 170 stupních 15 minut, poté teplotu snížíme na 150 stupňů a ještě zhruba 25 minut dopékáme.
           Dortík necháme před krájením zcela vychladnout (ideálně v lednici a alespoň 4 hodinky).