Marinovaná hovězí roláda s hrubozrnnou hořčicí, celerové pyré, studená kapary omáčka
Z masových rolád mám respekt, proto je ani moc často nedělám. Ale nádherný kus domácího bio hovězího zadního si o ni přímo říkal.
Jenže klasické plněné rolády s paprikou, vejcem, šunkou apod., to mě neláká. A tak jsem zapátrala na internetu a nakonec se rozhodla pro recept z pořadu Kluci v akci. A byla to trefa do černého, určitě vyzkoušejte. :)
Originální recept zde:
Maso jsem potřela marinádou a nechala při pokojové teplotě asi 2 hodiny marinovat, poté jsem ho stočila do rolády, připevnila provázkem a nechala v lednici odpočívat ještě přes noc.
V troubě jsem pekla při uvedené teplotě zhruba 1,5 hodiny. Díky páře, která se odpařuje z plechu s vodou, byla roláda krásně šťavnatá.