středa 18. dubna 2018

Zelné bramboráčky



                Naše dnešní večeře na přání tatínka. A udělala radost i těm našim dvěma vybíravým capartům.


4 porce
16 ks

320g syrových brambor
250g kysaného bílého zelí
200g vysokoprocentní šunky
80g celozrnné špaldové mouky
4 vejce
2 stroužky česneku
majoránka
růžová himalájská sůl

         Brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. 
         Zelí propláchneme a taktéž ho zbavíme zbytečné vody (dle potřeby můžeme zelí překrájet na menší kousky). 
         K bramborám a zelí přidáme vejce, mouku, koření, prolisovaný česnek a šunku posekanou na kostičky.
         Vše smícháme, pokud je těsto příliš husté, naředíme ho kapkou mléka či vody.
         Na nepřilnavé pánvi tvoříme placičky, které opékáme dozlatova z každé strany. 
         Podáváme s pořádnou porcí čerstvé zeleniny. Kdo je mlsoun, může přidat dip ze zakysané smetany. Dobrou chuť.

*       Pokud vynecháte šunku, máte bezmasé jídlo. 
**     Špaldovou mouku lze také zaměnit za bezlepkovou variantu.