Zelné bramboráčky
Naše dnešní večeře na přání tatínka. A udělala radost i těm našim dvěma vybíravým capartům.
4 porce
16 ks
320g syrových brambor
250g kysaného bílého zelí
200g vysokoprocentní šunky
80g celozrnné špaldové mouky
4 vejce
2 stroužky česneku
majoránka
růžová himalájská sůl
Brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu.
Zelí propláchneme a taktéž ho zbavíme zbytečné vody (dle potřeby můžeme zelí překrájet na menší kousky).
K bramborám a zelí přidáme vejce, mouku, koření, prolisovaný česnek a šunku posekanou na kostičky.
Vše smícháme, pokud je těsto příliš husté, naředíme ho kapkou mléka či vody.
Na nepřilnavé pánvi tvoříme placičky, které opékáme dozlatova z každé strany.
Podáváme s pořádnou porcí čerstvé zeleniny. Kdo je mlsoun, může přidat dip ze zakysané smetany. Dobrou chuť.
* Pokud vynecháte šunku, máte bezmasé jídlo.
** Špaldovou mouku lze také zaměnit za bezlepkovou variantu.