pátek 19. února 2016

Bramborový knedlík plněný tuňákem a vejcem s cuketovým zelím



        Bramborové knedlíky nemusí být plněné jen uzeným. Zkuste tyto s tuňákem, určitě Vám zachutnají. Cuketové zelí je zase příjemná změna od klasického a je rychle hotové.

Cuketové zelí

na 2 menší porce:
3 malé cukety
1/2 cibule
drcený kmín
sůl, pepř

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme strouhanou cuketu, osolíme, okmínujeme, opepříme, a dusíme, v případě potřeby podlijeme vodou, ale cuketa sama pustí dost vody

Knedlíky s tuňákem a vejcem

Na 9 menších knedlíků:
2 střední uvařené brambory ve slupce
1 vejce
hrubá mouka
sůl
80g konzervovaného tuňáka
1 vařené vejce
mletá červená paprika

Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, sůl a mouku dle potřeby (do nelepivé konzistence), plníme tuňákem smíchaným s vařeným vejcem a dochuceným mletou paprikou.
Vaříme ve vroucí vodě cca 8-9 min (záleží na velikosti knedlíků, od vyplavání cca 2-3min). Podáváme s opečenou cibulkou.