pondělí 29. února 2016

Gulášová polévka



            Když už vařím polévku, vetšinou je to nějaká krémová zeleninová. Proto jsem se rozhodla, zkusit nějakou klasiku. Na to, že to byla premiéra, určitě u nás nebyla na stole naposledy.


4 porce
40min

 ½ cibule
250g mletého masa
1KL drceného kmínu
2KL mleté sladké papriky
1KL sušeného čeneku
hrstička majoránky
růžová sůl
4 brambory
1PL rajského protlaku
1l vroucí vody
1PL oleje
chilli pro dospělé

         Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, okořeníme solí, kmínem, paprikou a česnekem a chvíli restujeme, až je maso pěkně opečené. 
         Vmícháme protlak a zalijeme horkou vodou. Do vroucí polévky vsypeme brambory na kostičky a uvaříme doměkka.            Před koncem ještě ovoníme majoránkou, kterou promneme mezi dlaněmi. Dospělí si mohou přiostřit špetkou chilli.