sobota 20. února 2016

Hovězí s dýní a fazolemi



Hovězí, dýně, fazole. Skvělá kombinace, kterou si vaše dítko určitě zamiluje.
3 porce
Přes 90min

400g hovězí plece
250g velkých bílých fazolí
1 cibule
350g dýně
170g mrkve
120g petržele
sůl
drcený kmín
mletá sladká paprika
3 bobkové listy
7 kuliček nového koření
10 celých pepřů
1-1,5l vývaru

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a promneme. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli, na ni suché fazole, nahoru maso a v gázovém mulu zbytek koření (bobkový list, nové koření, celý pepř). Podlijeme vývarem tak, aby byly fazole ponořené, a pečeme přikryté při 180 stupních 3 hodiny (kontrolujeme množství tekutiny a případně doléváme vývar nebo vodu). Po 3 hodinách přidáme pokrájenou mrkev, petržel a dýni a ještě 30min dopékáme odkryté.
Po upečení oddělte maso a fazole a zbytek rozmixujte na hladké pyré/omáčku nebo podávejte jen tak, pro dospělé se sklenicí vychlazeného piva.