Krémová rybí polévka s bulgurovými knedlíčky
3 porce
45min
200g bílé ryby
1 petržel
1 mrkev
hrst pórku
1PL másla
250ml smetany na šlehání
drcený kmín
sůl
200g bílé ryby
1 petržel
1 mrkev
hrst pórku
1PL másla
250ml smetany na šlehání
drcený kmín
sůl
Zeleninu jsem očistila a nakrájela na větší
kusy. Na másle jsem ji osmahla, přidala jsem rybu, kmín, opět chvíli
zarestovala, zalila cca 500ml vody a vařila do změknutí. Poté jsem přilila
smetanu, vše rozmixovala dohladka a dochutila solí.
Na knedlíčky
12ks
15min (bez vaření bulguru)
50g bulguru v suchém stavu
50g kukuřičné krupice
1 vejce
1KL sušeného česneku
1KL soli
1PL sušené petrželky (čerstvá došla)
Na knedlíčky
12ks
15min (bez vaření bulguru)
50g bulguru v suchém stavu
50g kukuřičné krupice
1 vejce
1KL sušeného česneku
1KL soli
1PL sušené petrželky (čerstvá došla)
Bulgur uvaříme podle návodu doměkka, Vychladlý
smícháme s krupicí, kořením a vejcem. Tvarujeme knedlíčky, které vaříme na páře
cca 10min.