pátek 19. února 2016

Rizoto s mletým kuřecím masem a rybou



... aneb pokračujeme v maskování.

Čas: 40 minut
Na 4 porce

200g rýže
100g kuřecího masa
100g tresky
1 malá cibule
1/2 fenyklu
1 červená paprika
1/2 hrnku mraženého nebo čerstvého hrášku
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky soli
2 lžíce kečupu nebo rajského protlaku
cca 3/4 l kuřecího vývaru
olej

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku a fenykl. Vsypeme rýži a necháme zesklovatět. Přidáme pomleté kuřecí a rybí maso, kečup a koření, promícháme. Vsypeme nadrobno pokrájenou papriku a hrášek a podlijeme vývarem tak, aby tekutina sahala lehce nad obsah hrnce.
Za občasného míchání vaříme cca 30 minut. Podle potřeby přiléváme vývar. Když je rýže měkká, necháme jen vypařit přebytečnou tekutinu do požadované krémové konzistence rizota.