středa 17. února 2016

Soba nudle s kuřecím masem, mungo klíčky a kari pastou



                Když mají v Lidlu asijský týden, nikdy neodoláme a zkusíme z nových surovin vykouzlit nějakou exotickou baštu.

3 porce
40min

2 kuřecí stehenní řízky
1 mrkev
1 plechovka (400ml) kokosového mléka
1 PL rozpuštěného kokosového oleje
1PL sezamu bílého
1PL sezamu černého
3PL naložených mungo klíčků
2 KL zelené kari pasty
2KL sušeného koriandru
1KL sušené citronové trávy
Sůl

          Maso nakrájíme na kousky a marinujeme ve směsi kokosového oleje, 1 lžičky kari pasty, 1 lžičky koriandru a citronové trávy asi 2 hodiny. 
 Rozpálíme wok pánev a maso opečeme, přidáme mrkev nakrájenou na proužky a podlijeme kokosovým mlékem. Dusíme, dokud se omáčka nezredukuje, asi 20min. 
 Přidáme 1KL pasty, 1KL koriandru, sůl, promícháme, vložíme klíčky, posypeme sezamem a už jen lehce prohřejeme. 
 Podáváme se soba nudlemi.