Soba nudle s kuřecím masem, mungo klíčky a kari pastou
Když
mají v Lidlu asijský týden, nikdy neodoláme a zkusíme z nových surovin
vykouzlit nějakou exotickou baštu.
3 porce
40min
2 kuřecí stehenní řízky
1 mrkev
1 plechovka (400ml) kokosového mléka
1 PL rozpuštěného kokosového oleje
1PL sezamu bílého
1PL sezamu černého
3PL naložených mungo klíčků
2 KL zelené kari pasty
2KL sušeného koriandru
1KL sušené citronové trávy
Sůl
Maso
nakrájíme na kousky a marinujeme ve směsi kokosového oleje, 1 lžičky kari
pasty, 1 lžičky koriandru a citronové trávy asi 2 hodiny.
Rozpálíme wok pánev a maso opečeme, přidáme
mrkev nakrájenou na proužky a podlijeme kokosovým mlékem. Dusíme, dokud se
omáčka nezredukuje, asi 20min.
Přidáme 1KL pasty, 1KL koriandru, sůl,
promícháme, vložíme klíčky, posypeme sezamem a už jen lehce prohřejeme.
Podáváme
se soba nudlemi.