pátek 19. února 2016

Treska pečená s koriandrovým máslem, smetanové pyré z celeru a brambor



              Sice je to "zase ryba na másle", ale díky bylinkám je to jiný level.

2 porce
30min

2 porce tresky á 120g
3 PL másla
1KL citronové šťávy
špetka drceného kmínu
menší hrst sekaného čerstvého koriandru
růžová sůl
2 malé brambory
celer (stejné množství jako brambor)
0,5-1 dcl smetany na šlehání
sýr na ozdobu          

           Povolené máslo smícháme s kmínem, citrónovou šťávou a koriandrem, zabalíme do potravinářské folie a dáme ztuhnout do mrazničky.         
  Rybu zlehka osolíme, poklademe plátky bylinkového másla a pečeme na pečícím papíru při 200 stupňů 15min. Po upečení položíme na rybu ještě jeden tenký plátek másla a necháme zvolna rozpustit.        
  Brambory spolu s celerem uvaříme v osolené vodě, slijeme, přidáme vlažnou smetanu a umixujeme na pyré. Zdobíme hoblinkami sýra.