pátek 19. února 2016

Tuňákovo-cizrnové prsty 

s bramborovo-mrkvovým pyré



               Děti zbožňují finger-food a tyto prsty se navíc dají jíst i studené, takže super volba na cesty.

cca 13ks
čas: cca 30 min

1 plechovka cizrny (400g)
¼ plechovky kukuřice (125g)
1 menší cibule
1 plechovka tuňáka (240g)
2 hrsti jemných ovesných vloček na zahuštění
1 vejce
solčanka (sušená zelenina s mořskou solí)
mletá sladká paprika
drcený kmín
řepkový olej

Cizrnu, kukuřici, tuňáka a cibuli umeleme v mlýnku, přidáme vejce a koření a zahustíme vločkami. Tvoříme prsty a smažíme na oleji (lze upéct i v troubě při 200 stupních dozlatova).

5 brambor
200g mrkve
1dcl mléka
1 PL másla
sůl

Brambory spolu s mrkví uvaříme v osolené vodě, poté spolu s mlékem a máslem vyšleháme na kaši či pyré.