Hovězí závitky s kozím sýrem, baby špenátem a sušenými rajčaty
Každé úterý chodí moji kluci plavat. A aby měli sílu, musím jim uvařit něco dobrého. Minule to byl sladký kroupový nákyp, dnes pořádný kus masa.
4 porce
90min
4 plátky hovězího zadního
5 větších sušených rajčat
hrst baby špenátu
100g kozího sýra
3PL oleje
1 cibule
voda
růžová sůl
Rajčata jsem
den předem namočila přes noc do vody, aby nabobtnala, a poté jsem je slila a
rozmixovala. Maso jsem zlehka naklepala, malinko osolila (chuť mu dodají
rajčata a sýr) a potřela rajčatovou pastou. Na ni jsem pokladla vždy cca 3
lístky špenátu, kozí sýr a přikryla dalšími lístky špenátu. Stočila jsem
závitky a zavázala je nití na pečení.
V pekáči
jsem rozehřála olej a závitky ze všech stran opekla. Zatáhnuté maso jsem
vyndala, do výpeku vhodila očištěnou a nakrájenou cibuli a zbytek rajčatové
pasty. Krátce jsem orestovala, maso vrátila zpět do pekáče, podlila cca 150ml
vody a pekla v troubě při 180st 60min. Maso jsem nechala chvilinku odpočinout,
zbavila ho nití, výpek jsem rozmixovala.
Jako přílohu
jsem zvolila batátovo-bramborovou kaši, ale klidně servírujte s rýží. Nezapomeňte přelít omáčkou.

