středa 16. března 2016

Krůtí řízek pečený v kukuřičných lupíncích, variace na bramborový salát



                    Řízky mám vcelku ráda, ale nerada je připravuji, takže je doma míváme velice sporadicky. Ale když už má dnes prababička narozeniny, její oblíbené jídlo nesmělo chybět. A dokázali jsme jí, že to jde i odlehčeně.

4 porce
60min

4 plátky krůtího prsního masa
1 vejce
6 hrstí kukuřičných lupínků
řepkový olej
růžová sůl

3 vařené brambory
500g mražené směsi hrášek, kukuřice, mrkev
2 hrsti polníčku
2 vařená vejce
6 kyselých okurků
200g hustého bílého jogurtu
1-2PL hořčice

             Plátky masa naklepeme přes igelitový sáček, osolíme a obalíme v rozšlehaném vejci a rozdrcených lupíncích (lupínky jednoduše nasypte do sáčku, zavažte a přejeďte válečkem na těsto). Obalené řízky pečeme na pečícím papíru postříkané olejem při teplotě 180st asi 15-20min dozlatova.
             Brambory, vejce, okurky pokrájíme na kostky, smícháme s uvařeným hráškem, mrkví a kukuřicí, posekaným polníčkem a ochutíme jogurtem s hořčicí. Dospělí si mohou přisolit.