Kuřecí marinované v rajčatovém protlaku a žervé, petrželový kuskus
Maso na rajčatech dělám často, je to osvědčená kombinace. Dnes jsem přidala ještě krémový sýr a bylinky a udělala marinádu. A opět jsem se nezklamala.
3 porce
30min+marinování
2 kuřecí prsa
1 PL rajského protlaku
1 PL sýra žervé
1/2 PL datlového sirupu
1,5 PL oregana
3 PL oleje
voda dle potřeby
150g kuskusu
hrst sekané kudrnky
200ml vývaru
růžová sůl
Protlak smícháme s žervé, sirupem, kořením, olejem a troškou vody až vznikne krémovitá marináda. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a naložíme přes noc do marinády. Dusíme na trošce oleje cca 20min, podle potřeby podléváme vodou.
Kuskus spolu s petrželkou zalijeme horkým vývarem a pod poklicí necháme 5min bobtnat.