neděle 13. března 2016

Kuřecí marinované v rajčatovém protlaku a žervé, petrželový kuskus



               Maso na rajčatech dělám často, je to osvědčená kombinace. Dnes jsem přidala ještě krémový sýr a bylinky a udělala marinádu. A opět jsem se nezklamala.


3 porce
30min+marinování

2 kuřecí prsa
1 PL rajského protlaku
1 PL sýra žervé
1/2 PL datlového sirupu
1,5 PL oregana
3 PL oleje
voda dle potřeby
150g kuskusu
hrst sekané kudrnky
200ml vývaru
růžová sůl

           Protlak smícháme s žervé, sirupem, kořením, olejem a troškou vody až vznikne krémovitá marináda. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a naložíme přes noc do marinády. Dusíme na trošce oleje cca 20min, podle potřeby podléváme vodou.
           Kuskus spolu s petrželkou zalijeme horkým vývarem a pod poklicí necháme 5min bobtnat.