neděle 13. března 2016

Čokoládová mousse z cizrny



                 Inspirací ke vzniku této delikatesy mi byla fotka čokoládové pěny od Katky Machálkové, nad kterou jsem pěkně dlouho slintala. A jelikož je neděle a u nás to vypadá jak u snědeného krámu, dezert zachránila plechovka cizrny a zbytky vysokoprocentní čokolády, kterou doma (naštěstí) nikdo neujídá.

3 porce
15min+chlazení

1 plechovka cizrny (420ml, 280g pevného obsahu)
3PL agáve sirupu, či jiného sladidla
50g 75% čokolády

                Cizrnu scedíme, tekutinu  odložíme bokem. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V mixéru umícháme cizrnu, rozpuštěnou čokoládu a sirup dohladka. Tekutinu z cizrny šleháme až vznikne tuhý sníh, který opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Přendáme do skleniček a necháme vychladit v lednici.