čtvrtek 17. března 2016

Kuskus s ředkvičkami, cuketou a treskou



             Jídla z jednoho hrnce, v tomto případě pánve, jsou super, protože Vám ušetří následnou práci s nádobím. Tento pokrm navíc připravíte vcukuletu, takže poobědové siestě s šálkem kávy nic nebrání.

4 porce
30min

400g tresky
400ml vývaru
1 menší cuketa
svazek ředkviček
hrst sekaného pórku
hrst koriandru
200g kuskusu
růžová sůl
koření na ryby
1PL ghí (přepuštěné máslo)

         Nejprve si uvaříme kuskus. Uvedené množství nasypeme do mísy a zalijeme ho 250ml horkého vývaru. Přikryjeme a necháme stát.
         Na másle v hluboké pánvi restujeme pórek s pokrájenými ředkvičkami asi 3min, přidáme kousky cukety a tresky, opět chvíli opékáme. Okořeníme a podlijeme zbylým vývarem. Dusíme cca 10-15min než se tekutina vypaří a zelenina je na skus.
         Do směsí vmícháme hotový kuskus a koriandr a máme hotovo.