středa 13. dubna 2016

Bramboračka



                Náš prďolka polévky miluje. Ale jelikož ani on, ani my nezvládáme k obědu dva chody, většinou je vařím k večeři. Nejraději máme zeleninové krémové, ale protože dnes čekáme návštěvu a bude plný stůl dobrot, rozhodla jsem se pro obědovou polévku. 
                Tuhle bramboračku umí skvěle naše babička a Maty vždy vymete plný talíř. Já do ní přidala zbytek žampionů.

4 porce
30-40min

2 velké brambory
hrst nadrobno krájené cibule
hrst strouhané mrkve
hrst strouhané petržele
hrst strouhaného celeru
hrst sekané kudrnky
2 hrsti žampionů na plátky
2 stroužky česneku
drcený kmín
majoránka
růžová sůl
2PL ghí

          Na lžíci ghí restujeme cibuli, mrkev, petržel a celer dokud nepustí barvu. Přidáme brambory pokrájené na kostičky, kmín, prolisovaný česnek, sůl, krátce osmahneme a zalijeme asi litrem vody. Vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. 
          Mezitím si na lžíci ghí oprančíme plátky žampionů, které přidáme do polévky. Nakonec přisypeme kudrnku a majoránku, kterou protřeme v dlaních, aby se krásně rozvoněla, a můžeme servírovat.