středa 13. dubna 2016

Celozrnný koláč s tvarohem a hruškami



               Od chvíle, kdy jsem poprvé u našich ochutnala tvarohový koláč s rebarborou a zapsala si na něj recept, jsem těchto koláčů v různých obměnách napekla už mraky... ať už pro návštěvu, na oslavu nebo jen tak k nedělní kávě. Nikdy nezklamaly.


8 porcí
60min

300g celozrnné pšeničné mouky
80g kokosového cukru
150g másla
1 vejce
špetka růžové soli
2 tvarohy ve vaničce
1PL medu
šťáva z 1/2 citronu
4 velké sladké hrušky

             Mouku se solí, vejce, cukrem a změklým máslem vypracujeme na hladké těsto a ručně ho vmačkáme do koláčové formy vytřené olejem. Dno propícháme vidličkou. 
             Tvaroh vyšleháme s medem a citrónovou šťáva a navrstvíme na syrové těsto. 
             Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na plátky, které klademe v kruhu na tvarohovou vrstvu.
             Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 stupních 35 min. Koláč necháme vychladit. Nejlepší je druhý den.