neděle 3. dubna 2016

Pesto z medvědího česneku



             Letos jsem si udělala v kalendáři velký vykřičník, abych zase nešla trhat medvědí česnek s křížkem po funuse. Takže když se u nás v parku minulý týden zazelenalo, byla jsem v pozoru. A včera jsem jako většina ostatních lítala s košíkem po tom voňavém trávníku. A první věc, kterou jsem z něj doma stvořila, bylo samozřejmě pesto. A má teda grády!!!

2 skleničky á 200g
10min

200g medvědího česneku
120-150ml olivového oleje
50g slunečnicových semínek
50g strouhaného parmazánu
1KL růžové soli

        Všechny ingredience rozmixujeme do hladké pasty. Pesto přendáme do čistých skleniček, povrch zalijeme olejem a skladujeme v lednici. Používáme na dochucení masa, polévek, na pizzu, jen tak na chleba s lučinou apod. 
        Pesto vydrží dlouho, pokud vždy použijete čistou lžíci a povrch bude zakápnutý olejem. Pokud i přesto máte strach o trvanlivost, klidně umixujte jen listy s olejem a solí.