pondělí 18. dubna 2016

Slunečnicové "rizoto"



              Říkáte si, co si to zase ta šílená ženská vymyslela? Chyba lávky. Recept na tohle "rizoto" mi prozradila moje sousedka a kamarádka Magda Růžičková a já jí za to moc děkuji, protože jsme si moc pochutnali. Je to rychlé, snadné, můžete si do něj dát, na co máte chuť... Prostě ho vyzkoušejte taky.

3 porce 
30 minut bez namáčení

250g slunečnicového semínka
2 hrsti pokrájené jarní cibulky (bílá část)
2 hrsti kukuřice
2 hrsti hrášku
2PL oleje
cca 400ml vývaru
špetka růžové soli
čerstvý tymián

            Semínka přes noc namočte do vody. Druhý den je slijte, cca 1/3 odeberte a rozmixujte na kaši. 
            Na oleji zpěňte cibulku, přidejte semínka, kaši, kukuřici, hrášek a lístečky tymiánu. Chvíli restujte a poté zalijte vývarem. Duste, dokud se tekutina neodpaří a nevznikne konzistence rizota. 
            Podle chuti můžete dosolit a servírovat.