pondělí 18. dubna 2016

Avokádový dip



         Nevím, jak Vaše děti, ale náš Matěj má "namáčecí" období. Chtěla jsem mu udělat radost a připravila k svačině dip z avokáda. Nenazývám ho schválně guacamole, i když ti zkušenější z Vás jistě poznají, že jsem použila (až na chilli pochopitelně) stejné suroviny, protože tomu, co jsem kdysi ochutnala v restauraci se to zdaleka nevyrovná. Ale jsou v něm samé dobré věci a účel splnil. 

1 zralé avokádo
5 cherry rajčat
1 stroužek česneku
1PL sušeného koriandru
šťáva z 1/4 citrónu
špetka růžové soli

         Oloupané avokádo vypeckujeme a společně s rajčátky, česnekem zbaveným středového klíčku, citrónovou šťávou a kořením umixujeme dohladka. 
         Podáváme např. s "prsty" z polenty, kukuřičnými chlebíčky, hranolky z čerstvé zeleniny apod.