středa 25. května 2016

Pohanková sekaná, bramborovo-mrkvová kaše



Obměna klasické sekané, bez rohlíků, za to s pořádnou porcí pohanky.


4-6 porcí
90 minut

500g hovězího mletého masa
60g pohanky kroupa
1 cibule
5 stroužků česneku
2-3 vejce
2PL majoránky
2PL oleje
hrst petrželky kudrnky
mletý pepř
růžová sůl
kukuřičná krupice dle potřeby

3 velké mrkve
5 velkých brambor
30g másla

      Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji opečeme dozlatova. Pohanku uvaříme doměkka. 
      V míse smícháme maso, pohanku, opečenou cibuli, prolisovaný česnek, sekanou kudrnku, v dlaních protřenou majoránku, sůl, pepř a vejce. 
      Směs důkladně zpracujeme a dle potřeby můžeme zahustit krupicí. Hmotu navrstvíme na alobal a utvoříme šišku. 
      Důkladně zabalíme, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme 40 minut, poté alobal otevřeme a necháme z vrchu zčervenat.
      Brambory a mrkev uvaříme v osolené vodě, poté scedíme a rozmačkáme s máslem na kaši.