Pohanková sekaná, bramborovo-mrkvová kaše
Obměna klasické sekané, bez rohlíků, za to s pořádnou porcí pohanky.
4-6 porcí
90 minut
500g hovězího mletého masa
60g pohanky kroupa
1 cibule
5 stroužků česneku
2-3 vejce
2PL majoránky
2PL oleje
hrst petrželky kudrnky
mletý pepř
růžová sůl
kukuřičná krupice dle potřeby
3 velké mrkve
5 velkých brambor
30g másla
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji opečeme dozlatova. Pohanku uvaříme doměkka.
V míse smícháme maso, pohanku, opečenou cibuli, prolisovaný česnek, sekanou kudrnku, v dlaních protřenou majoránku, sůl, pepř a vejce.
Směs důkladně zpracujeme a dle potřeby můžeme zahustit krupicí. Hmotu navrstvíme na alobal a utvoříme šišku.
Důkladně zabalíme, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme 40 minut, poté alobal otevřeme a necháme z vrchu zčervenat.
Brambory a mrkev uvaříme v osolené vodě, poté scedíme a rozmačkáme s máslem na kaši.