sobota 3. prosince 2016

Linecké



            Moji drazí, původní recept z rýžové mouky jsem se nakonec rozhodla stáhnout, ale abyste nepřišli zkrátka, podělím se s Vámi o náš rodinný recept, který jsem podědila po babičce a který je tak úžasný, že přimhouřím oči a peču ho přesně podle receptu, bez "mých oblíbených zdravých úprav". :)


cca 60ks (30 po slepení)
10 min+odležení+8 min pečení

210g hladké špaldové mouky + na podsyp
140g másla
70g cukru moučka
2 žloutky
1KL citrónové šťávy
1KL citrónové kůry

         Z mouky, másla, cukru, žloutků a citrónu vypracujeme těsto, které vložíme do lednice na alespoň 2 hodiny (nechávám ale i přes noc). 
         Těsto poté propracujeme, vyválíme na pomoučené silikonové podložce na zhruba 5mm placku a vykrajujeme požadované tvary.     
         Pečeme na pečícím papíru při 180 stupních 8 minut (zkrátka do doby, než začnou okraje zlátnout). 
         Po zchladnutí sejmeme z plechu a spojíme pikantní marmeládou (já mám letos domácí ostružinovou).