sobota 4. února 2017

Banánovo-ovesné lívance



                     Snídaně přes týden jsou většinou ve stylu jogurtu a domácí granoly. Za to o víkendu, pokud zůstáváme doma, se rozmazlujeme. V neděli míváme vajíčka a sobota je sladká. Dnes to byly všem určitě známé banánové lívance s ovesnými vločkami.


asi 17ks
30 minut

100ml ovesného mléka
2 vejce
1PL kokosového cukru (nemusí být)
1 zralý banán
cca 150g ovesných vloček
špetička himalájské soli

         Vejce prošleháme s mlékem, cukrem a solí, přidáme banán a vločky a vše rozmixujeme dohladka. 
         Necháme chvíli stát. Vločky nasáknout a těsto zhoustne. 
         Lžící tvoříme lívanečky, které smažíme na pánvi z obou stran dozlatova. 
         Servírujeme s čímkoliv, na co máme chuť, od jogurtu, přes marmelády až po čerstvé ovoce.

Originální recept:
https://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/moucniky-a-dezerty/43539-hubnuti-chutne-zkuste-bananove-livance-bez-mouky