pondělí 20. března 2017

Malinový cheesecake



             Manžel si k svátku přál malinový cheesecake, tak ho dostal. :)


12 porcí
120min + chlazení

300g sušenek věnečky (Lidl)
125g rozpuštěného másla
600g sýra Palouček
500g zakysané smetany
150g + 3PL kokosového cukru
500g malin 
3 vejce
1 žloutek

          Maliny spolu se 3 lžícemi kokosového cukru přiveďte k varu a krátce povařte. Poté je propasírujte, abyste se zbavili nežádoucích semínek, a šťávu ještě nad plamenem zredukujte do konzistence marmelády. 
           Troubu předehřejte na 200 stupňů.
           Sušenky nadrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem.       Hmotu napěchujte na dno rozevírací dortové formy, kterou jste si předem celou vystlali pečícím papírem. Vychlaďte v lednici.
           Sýr důkladně promíchejte s cukrem a zakysanou smetanou a do nakonec po jednom vmíchejte vejce a žloutek.
Směs rozdělte napolovic, do jedné vmíchejte malinové pyré a střídavě navrstvěte náplň na sušenkový základ. Formu nechte 5 minut stát.
           Koláč vložte do rozpálené trouby a pečte 15 minut, pak snižte teplotu na 110 stupňů a dopékejte ještě 30 minut. Po celou dobu troubu neotvírejte.
           Po skončení pečení pootevřete dvířka trouby a další půl hodinku si ho nevšímejte. 
           Vyjměte cheesecake z trouby a nechte na lince odpočinout do pokojové teploty.
           Na závěr koláč ve formě přikryjte potravinářskou fólií a ještě alespoň na pár hodin dejte do lednice.
           Dobrou chuť.