sobota 22. dubna 2017

Hovězí na pivu 



              Když jsem dnes porcovala pořádný kus hovězího, ani mě nenapadlo, že na mě nakonec skoro nezbude. Asi bych si měla konečně uvědomit, že mám doma už tři velké chlapy. :D


2,5 hodiny
3-4 porce

750g hovězího zadního
3 velké cibule
6 stroužků česneku
1 světlé pivo 
2PL řepkového oleje
1-2 KL růžové himalájské soli
1KL mleté červené papriky
1KL drceného kmínu


          Prolisovaný česnek smícháme se solí, paprikou, kmínem a olejem a touto směsí potřeme maso, které jsme nakrájeli na plátky silné zhruba 1 centimetr. 
          Do vyššího pekáče dáme očištěnou a nahrubo posekanou cibuli, na ni položíme maso a vše podlijeme pivem tak, aby bylo maso ponořené. 
          Přikryjeme a pečeme při 180 stupních asi 2 hodiny doměkka, podle potřeby podléváme (použijte vodu, vývar nebo další láhev piva). 
          Je dobré maso občas otočit, aby se nevysušilo, pokud ho nemáte ponořené v pivu.
          Po upečení šťávu z výpeku spolu s cibulí rozmixujte na omáčku a podávejte například s bramborovou kaší.