neděle 23. dubna 2017

Kuřecí s medvědím máslem a cuketovou omáčkou, rýže s quinoou



               Další variace na cuketovou omáčku, tentokrát s medvědím máslem, které jí dodá šmrnc.


4 porce
60 minut

500g kuřecího masa (použila jsem prsní)
1 cibule
2-3 PL medvědího másla
100ml smetany (rostlinná či klasická)
voda nebo vývar 
růžová himalájská sůl

             Na medvědím másle zpěníme na klínky pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa, necháme zatáhnout a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme doměkka. 
             Poté maso vyjmeme, do hrnce k cibuli přidáme omytou a nastrouhanou cuketu (včetně slupky) a povaříme cca 10 minut. 
             Přilijeme smetanu a vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka (dle potřeby zredukujeme či naředíme na požadovanou hustotu). 
             Do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo, a osolíme.                Jako přílohu můžete zvolit například rýži nebo quinou (já je vařím společně půl na půl), či těstoviny. 
             V protikvasinkové dietě doporučuji vyzkoušet květákovou rýži, kdy syrový květák nastrouháte nahrubo, na pánvi na trošce oleje osmahnete, osolíte, poté podlijete trošičkou vody nebo vývaru a dusíte 5-10 minut, aby byl na skus.