čtvrtek 7. května 2020

Mini makovce s citrónovou polevou



           Mák u nás všichni milujeme. Takže vyzkoušet zdravější verzi klasického makovce, který si pamatujeme z hliníkového obalu, když jsme byly s manželem děti, byla jen otázka času.
Inspirací mi byl recept z blogu Doma navařeno.


12-15 ks

120g špaldové mouky
30g vanilkového proteinu
90g erytritolu
80g mletého máku
1 prášek do pečiva
250ml mléka nebo kefíru
1 vejce
špetka soli

na polevu:
100g mletého erytritolu
2PL citrónové šťávy
1PL horké vody

         Ingredience na makovec smícháme dohromady a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím si připravíme formu na mufiny, kterou vymažeme a vysypeme nebo vyložíme papírovými košíčky (lze použít i silikonovou formu).
         Plníme do 3/4 a pečeme v předem vyhřáté troubě při 160 stupních asi 20 minut.
         Po vychladnutí zdobíme polevou, kterou připravíme vyšleháním daných surovin. Necháme zaschnout a můžeme servírovat.

*       Pro bezmléčnou verzi použijte rostlinné mléko.