Treska pečená s koriandrovým máslem, smetanové pyré z celeru a brambor
Sice je to "zase ryba na másle", ale díky bylinkám je to jiný level.
2 porce
30min2 porce tresky á 120g
3 PL másla
1KL citronové šťávy
špetka drceného kmínu
menší hrst sekaného čerstvého koriandru
růžová sůl
2 malé brambory
celer (stejné množství jako brambor)
0,5-1 dcl smetany na šlehání
Povolené máslo smícháme s kmínem, citrónovou šťávou a koriandrem, zabalíme do potravinářské folie a dáme ztuhnout do mrazničky.
Rybu zlehka osolíme, poklademe plátky
bylinkového másla a pečeme na pečícím papíru při 200 stupňů 15min. Po upečení
položíme na rybu ještě jeden tenký plátek másla a necháme zvolna rozpustit.
Brambory spolu s celerem uvaříme v osolené vodě, slijeme, přidáme vlažnou smetanu a umixujeme na pyré. Zdobíme hoblinkami sýra.
Brambory spolu s celerem uvaříme v osolené vodě, slijeme, přidáme vlažnou smetanu a umixujeme na pyré. Zdobíme hoblinkami sýra.