úterý 8. března 2016

Hlívová paštika



           Náš junior bude mít za pár dní 2 roky a já se rozhodla pomalu zkusit zařadit další potraviny-kakao, med, ořechy a houby. Ale jakou houbu zvolit? Sáhla jsem po hlívě, protože si myslím, že je nejvíce zdraví prospěšná a nejlépe stravitelná. A chutnalo! 


2 mističky
15min+chlazení

300g hlívy
1 cibule
2 velké stroužky česneku
100g másla+1PL
1KL růžové soli
1KL drceného kmínu
špetka pepře
velká hrst sekané kudrnky

          Na lžíci másla zpěníme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přisypeme pokrájenou hlívu, koření a bylinku a krátce orestujeme. 
          Směs přendáme do mixéru, přidáme studené máslo a vyšleháme dohladka. Plníme formičky a paštiku dáme ztuhnout do lednice.
          Podáváme třeba s domácími slunečnicovými bulkami.