Telecí s cherry rajčaty a čerstvým oreganem, bulgur
S nejmladším zařazujeme do jídelníčku maso a když jsem stála u pultu s telecím masem, řekla jsem si, že si pošmákneme na tomto fajnovém masíčku všichni.
3 porce
60 minut
6 plátku telecí kýty (cca 400g)
250g cherry rajčat
2 hrsti čerstvého oregana
1/2 cibule
2PL oleje
1PL másla
růžová sůl
mletý pepř
150g bulguru
450ml vývaru
Maso osolíme, opepříme a v kastrolu s širším dnem opečeme z obou stran na oleji s máslem.
Vyjmeme a do výpeku vhodíme najemno krájenou cibuli, kterou zpěníme.
Přidáme přepůlená rajčátka a vrátíme maso.
Podlijeme trochou vody a přiklopené poklicí dusíme asi 40 minut doměkka.
Před koncem sejmeme poklici a necháme zredukovat.
Bulgur zalijeme studeným vývarem a necháme hodinu bobtnat.
Poté ho vaříme, dokud se tekutina nevsákne a bulgur není měkký (díky namáčení to trvá velmi krátce).