úterý 31. května 2016

Telecí s cherry rajčaty a čerstvým oreganem, bulgur



            S nejmladším zařazujeme do jídelníčku maso a když jsem stála u pultu s telecím masem, řekla jsem si, že si pošmákneme na tomto fajnovém masíčku všichni.


3 porce
60 minut

6 plátku telecí kýty (cca 400g)
250g cherry rajčat
2 hrsti čerstvého oregana
1/2 cibule
2PL oleje 
1PL másla
růžová sůl
mletý pepř

150g bulguru
450ml vývaru

           Maso osolíme, opepříme a v kastrolu s širším dnem opečeme z obou stran na oleji s máslem. 
           Vyjmeme a do výpeku vhodíme najemno krájenou cibuli, kterou zpěníme. 
           Přidáme přepůlená rajčátka a vrátíme maso. 
           Podlijeme trochou vody a přiklopené poklicí dusíme asi 40 minut doměkka. 
           Před koncem sejmeme poklici a necháme zredukovat.
           Bulgur zalijeme studeným vývarem a necháme hodinu bobtnat. 
            Poté ho vaříme, dokud se tekutina nevsákne a bulgur není měkký (díky namáčení to trvá velmi krátce).