Kuřecí prsa v celeru
Kdo už někdy držel 28-denní detox podle Antonie Mačingové, určitě mi dá za pravdu, že po určité době už některá jídla nemůžete ani vidět a snažíte se suroviny upravit jiným způsobem.
Tak tomu bylo i v tomto případě, kdy nejen nebyla chuť, ale ani čas na pečené kuře s celerovými hranolkami. Pod tlakem vznikla tato "nevzhledně" vypadající dobrota, která se u nás zabydlela a to už je co říct, protože jsem byla donedávna odpůrcem celeru.
1 porce
30 minut
1 kuřecí prso
200g celeru
1PL řepkového oleje
2KL grilovacího koření special bez soli
150ml vývaru
špetka růžové soli
Maso nakrájíme na kousky a okořeníme. Celer nastrouháme najemno.
Na oleji zatáhneme maso, přidáme celer a krátce orestujeme.
Podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka. Poté necháme tekutinu vypařit a můžeme servírovat (při detoxu se zeleninou, mimo něj např. s rýží).