pátek 15. května 2020

Omáčka z tempehu a rajčat nejen na špagety



           Další veganský pátek a tentokrát jsem poprvé ochutnala tempeh (určitě ne naposledy). A kluci si mysleli, že máme boloňské špagety :). 


2-3 porce

250g tempehu
1 mrkev
1 malá cibule
1 plechovka (400g) krájených rajčat
2PL kečupu
2PL oleje
1KL sladidla či cukru (nemusí být)
sůl, pepř
bazalka

         V hluboké pánvi zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a tempeh. Krátce restujeme. Zalijeme rajčaty a dusíme cca 10 minut. Dochutíme solí, pepřem, kečupem, popř. dosladíme. Dle potřeby naředíme vodou. Nakonec vmícháme bazalku.
         Jako přílohu jsem zvolila námi milované špagety a na talíři posypala veganským "parmazánem (připravíte si ho jednoduše rozmixováním kešu oříšků s lahůdkovým droždím a špetkou soli-recept na rawmania.cz).