Borůvkový raw dortík
Nedávno
jsem se rozhodla posunout svou snahu o zdravé stravování ještě o kousek dál, a jelikož
se snažíme být sugar free, upatlala jsem si svůj první raw dezert. Nemohla jsem
se dneska dočkat, až ho ochutnám a i když jsem se trošičku prala s krájením, je
to velká mňamka.
8 porcí
40min bez chlazení
1,5 šálku mletých ovesných
vloček
200g sušených datlí
namočených přes noc
2 zralé banány
100g mandlí namočených přes
noc
1 šálek borůvek
3PL chia semínek
Na korpus jsem umixovala namočené vymačkané datle a vločky.
Měla by vzniknout lepivá hmota, pokud se drolí, lze přidat pár kapek vody. Tu
jsem namačkala do formy, kterou jsem si vyložila pečícím papírem. Dala jsem
vychladit na cca 30min do lednice.
Mezitím
jsem umixovala zbylé ingredience na krém a ten jsem pak navrstvila na ztuhlý
korpus. Opět jsem dala chladit, tentokrát přes noc.
Dozdobila
jsem banánem a opatrně krájela ostrým nožem namočeným v horké vodě.
Dortík
je dostatečně sladký, pokud by někomu nestačilo, stačí přidat trochu nějakého
sirupu, třeba datlový apod.
* Pokud máte problém s krájením, lze dát dort na chvíli do mrazničky, nakrájet a před podáváním nechat povolit.