pátek 19. února 2016

Červená rýže se zeleninou a vepřovým masem



           Červená rýže je oproti klasické bílé velice zdravá a bohatá na minerální látky. Určitě zařaďte do jídelníčku.

3 porce
120min

cca 400g vepřové kýty
hrnek červené rýže
cca 3 hrnky vývaru
hrnek zeleninové lahůdkové směsi (hrášek, kukuřice, mrkev, paprika)
2PL oleje
růžová sůl
mletá červená sladká paprika
drcený kmín
sušený česnek

          Maso nakrájíme na malé kousky, okořeníme, na oleji necháme zatáhnout, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka cca 40min.
          Do výpeku vhodíme rýži, zarestujeme, podlijeme vývarem, aby byla rýže sotva ponořená, osolíme a dusíme za občasného míchání a dolévání vývaru doměkka. 
          Před koncem přidáme zeleninu a povaříme do vypaření tekutiny.