pátek 19. února 2016

Kuřecí kuličky s celerem a mozzarelou,

 hrášková kaše



                   Tohle jídlo vzniklo z nouze, kdy jsme týden nešli nakupovat a vyklízeli mrazák.

3-4 porce (12ks)
30min

1 kuřecí prso
1 mozarella light
1 vejce
220g celeru
špetka sušeného česneku
špetka mleté červené papriky
růžová sůl
olej
500g mraženého hrášku
1PL másla
1dcl mléka

Všechny ingredience umixujeme na hladkou směs a tvoříme kuličky, které pečeme na pečícím papíru zastříknuté olejem při 200st 15-20min.
Podáváme například s hráškovým pyré, které připravíme uvařením hrášku a rozmixováním s máslem, teplým mlékem a špetkou soli.
        * pro odpůrce kuřecích prsou kvůli "suchosti", doporučuji kuřecí steaky