čtvrtek 18. února 2016

Cizrnová polévka



          Cizrna patří mezi velice zdravé luštěniny a navíc spolu s červenou čočkou tolik nenadýmá.

4-6 porcí 
cca 60min bez namáčení 

250g cizrny
cca 1,5l vývaru
sůl
drc.kmín
saturejka
1dcl smetany 
zakysamá smetana na servírování

          Cizrnu přes noc namočíme, ráno slijeme a přivedeme v nové vodě spolu se saturejkou k varu. Znovu slijeme, zalijeme vývarem, přidáme kmín a uvaříme doměkka. Část kuliček dáme bokem na servírování. Zvlášť si odlijeme tekutinu z polévky, tak aby zůstala asi jen 2cm nad cizrnou. Umixujeme spolu se smetanou. Konzistenci si upravíme podle sebe případným dolitím odložené tekutiny. Osolíme a servírujeme s kuličkami cizrny a zakysanou smetanou.